Reparaties afhalen en brengen

Heeft u bij ons een sieraad, horloge of klok laten repareren? Vanaf vandaag hebben wij bij onze winkels een reparatieloket. Op afspraak kun u de reparatie op komen halen. Wij willen ten alle tijde drukte voorkomen. Het is niet mogelijk om online aankopen af te halen. Onze deur staat dus alleen open voor reparaties.

Lees meer →

Help! Mijn zilver wordt zwart

Iedereen heeft er wel eens last van, sieraden die zwart worden.
Maar waarom worden je sieraden zwart? En wat kun je eraan doen?

Zilver is een edelmetaal dat kan gaan oxideren, het zwart worden (oxideren) is niet schadelijk voor je sieraad, zolang je je sieraden maar netjes op blijft poetsen.

De reden dat je zilveren sieraden zwart worden komt door de aanraking met materialen waar zwavel (waterstofsulfide) in voor komt.
Als je sieraad hiermee in aanraking komt kan het dus zwart kleuren.
Veel mensen denken dat hun sieraad geen echt zilver is omdat het zwart kleurt, dat is een fabeltje.
Het zwart kleuren geeft juist aan dat het om een echt zilver sieraad gaat, andere metalen oxideren namelijk anders.

Materialen waar veel zwavel in voorkomt zijn:
• Wol
• Rubber
• Elastiek
• Eieren
• Parfum
• Uien
• Chloor


Maar ook contact met de huid kan hiervoor zorgen. Hoe sterk je sieraad hierop reageert heeft ook te maken met je voeding, alcoholgebruik en medicatie.

Tips om je zilver weer netjes schoon te krijgen.
Het belangrijkste is natuurlijk om je sieraad zo min mogelijk in contact te laten komen met zwavelhoudende materialen.
Doe altijd je sieraden pas om nadat je je make-up, haarlak, parfum en andere (beauty) producten hebt aangebracht.

Als je sieraden zwart zijn dan kun je ze vaak weer netjes krijgen door ze op te poetsen met een zachte zilver poetsdoek.
Als dit niet werkt verkopen wij uitstekende producten van Hagerty om je een handje te helpen, natuurlijk kun je ook je sieraden bij ons langs brengen om ze te laten reinigen.

Het is belangrijk om je sieraden goed te onderhouden, te poetsen en schoon te maken.

Lees meer →

Schoonmaken van sieraden

Behalve dat sieraden door allerlei factoren vuil kunnen worden, kunnen ze ook verkleuren. Door sieraden regelmatig schoon te maken voorkom je dit of zorg je dat het langer duurt voordat ze vuil worden of verkleuren. Maar handiger is het om te VOORKOMEN dat je sieraden vuil worden.

Hier een paar tips om sieraden in top-conditie te houden:

- doe je sieraden af als je gaat sporten
- wacht na het gebruik van crème ca. 30 min met het omdoen van sieraden
- voorkom dat sieraden in contact komen met haarlak, parfum en andere sprays
- doe je sieraden af als je gaat slapen
- doe je sieraden af als je met water aan de slag gaat, zoals met zwemmen maar ook bij afwassen of schoonmaken

Helaas is het mogelijk dat je sieraden, ook als je je aan al deze tips houdt, toch verkleuren. Iedere huid heeft een andere zuurgraad. Het is mogelijk dat jouw huid een pH-waarde (zuurgraad) heeft die invloed heeft op het proces van oxidatie (de verkleuring) van jouw sieraad, waardoor eenzelfde sieraad bij jou bijvoorbeeld sneller verkleurt dan bij een bekende.

Lees meer →

Gold Plated

De trend van nu is Gold Plated oftewel vergulde sieraden.
Je ziet het veel voorbij komen in onze trendy sieradenmerken zoals bijvoorbeeld Karma, Zinzi, My Imenso, Sparkling Jewels en IXXXI.
Wat gold plated sieraden zo leuk aantrekkelijk maakt is dat het wel de looks heeft van een goud sieraad, maar qua prijs juist een stuk aantrekkelijker is.
 
Wat is Gold Plated of verguld nou precies?
Gold plated of vergulde sieraden zijn veelal een zilver of staal sieraad wat een een badje heeft gekregen van vloeibaar goud, door verschillende processen wat het sieraad eerst moet ondergaan vormt zich zo een naadloos laagje om je sieraad wat het de mooie gouden uitstraling geeft. Het laagje goud bestaat uit 14K of 18K goud.
 
 Wat is het verschil tussen gold plated en goud?
 Zoals eerder beschreven is heeft sieraad een dun laagje 14K of 18K goud. Hoe lang het sieraad mooi blijft ligt geheel aan hoe vaak het sieraad gedragen wordt, de dikte van het laagje goud maar ook de zuurgraad van de huid speelt een grote rol hierin. Het laagje goud zal op den duur hoe dan ook eraf slijten en dan zal het sieraad weer opnieuw verguld moeten worden.
 Echt goud heeft daarentegen geen zilveren of stalen binnenkern en zal daarom ook niet kunnen verkleuren
 
 Tips om je Gold Plated of vergulde sieraad zo lang mogelijk netjes te houden.
 • Gebruik je sieraad niet met douchen, schoonmaken en slapen (een sieraad is immers een luxe product)
 • Gebruik geen parfum, haarlak, bodylotion ed. Op uw sieraad.
 • Het sieraad kan je netjes maken met een zachte (niet geïmpregneerde) doek.
 Bewaar je sieraden niet in de badkamer of andere vochtige ruimtes.

Lees meer →

Shine bright like a diamond

"Shine bright like a diamond" zingt Rihanna.. Wist je dat een diamant niet glanst maar schittert!

Lees meer →

Waterdichtheidsklassen horloges

De waterdichtheid van horloges wordt aangeduid met de termen ATM (atmosfeer), Bar (luchtdruk) of meter.

Lees meer →

Garmin

Het ultieme sport horloge dat ook zeer goed casual gedragen kan worden. Met de Garmin kan je je sportprestaties goed bijhouden en jezelf uitdagen voor een nieuw hardloop of fietsrecord. Met de ingebouwde GPS ben je ook nooit meer de weg kwijt. De Fenix 6 heeft zelfs al alle kaarten van Europa voorgeladen in het horloge staan. De Venue heeft een prachtig helder amoled display. De Venue en de Fenix modellen hebben ook nog eens contactloos betalen. Echt een zeer veelzijdig horloge dus. Laat je in onze winkel nog meer vertellen over dit prachtige merk.

Lees meer →

Vintage look met BUDDHA

Vintage look van de nieuwe Gun Metal armbanden en ringen van Buddha to Buddha. Het zwarte rhodium dat op de zilveren sieraden zit kan uiteraard slijten. Door dat slijten krijgt de armband een coole vintage look. Het metaal gaat ‘leven’. Hier zie je duidelijk wat je kunt verwachten bij het dragen van deze nieuwe serie.

Lees meer →

De nieuwe Fénix 6 van Garmin

De Fenix 6 van Garmin is de nieuwste generatie ultieme outdoor GPS smartwatch. Ontwikkeld op basis van de behoeften en prestaties van atleten en outdoor-avonturiers. De Fénix 6 Serie is voor hen die grenzen verleggen en verwachtingen bijstellen. De stijlvolle Fénix 6 is verkrijgbaar in verschillende afmetingen en afwerkingen. Deze robuuste Smartwatches zijn uitgerust met verbeterde hartslagmeting op de pols, Pulse Ox, outdoor navigatiesensoren, ingebouwde activiteitenprofielen, een nieuwe powermanagement functie, prestatiemetingen, contactloos betalen, smartphone meldingen en nog veel meer. Het model is geoptimaliseerd voor outdoor activiteiten en heeft een always-on display die zelfs in het felle zonlicht duidelijk afleesbaar is.
De Fénix 6S heeft een 1,2″ display, de Fénix 6 heeft een 1,3″ display en de Fénix 6X heeft een 1,4 ” display. De modellen zijn er in een Pro uitvoering of Sapphire uitvoering. Dit verschil zit hem in het glas waarbij Sapphire het hardste glas heeft. De Fénix 6 heeft voorgeladen topo kaarten van Europa en alle skikaarten! Super voor een gave skitocht. ( hij houdt ook nog airtime bij, voor de echte daredevils ) De Fénix 6 is er al vanaf €599,99 tot €1149,99 ( deze is geheel titanium en met solar ).

Lees meer →