Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.

Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden. Gratis vanaf €49,-

Oorbellen schieten

Waarom oorbellen schieten?


Achter het schieten van oorbellen gaat een stukje geschiedenis schuil waar vandaag de dag niet veel meer over nagedacht wordt. Vroeger werden oorbellen namelijk vooral gedragen door mannen die op zee vaarden, het werd gezien als een verzekering voor de begrafenis als het op zee mis zou gaan. De gouden oorbel kon dan verkocht worden en van de opbrengst kon er een begrafenis geregeld worden. Tegenwoordig worden oorbellen gedragen door zowel jongens en meisjes als mannen en vrouwen. Ook worden oorbellen op andere plekken in het oor gedragen dan alleen de oorlel. Oorbellen zijn natuurlijk een leuke hobby (het uitzoeken ervan bijvoorbeeld), maar ook kan het een manier van uiting zijn en laten zien wie je bent of wilt zijn.

Hoe gaat het schieten van oorbellen in zijn werk?
Wanneer er is gekozen om oorbellen te laten schieten, dan is het tijd om langs te komen in één van onze winkels (het schieten van de oorbellen kan bij ons al vanaf €20,-). Er kan uit vier soorten gekozen worden: chirurgisch staal, titanium, goud of goud verguld. Houd hierbij natuurlijk wel rekening met de minimale leeftijd*. Als juwelier hanteren wij bij iedere klant dezelfde manier van het schieten van de oorbellen:
1. Klaarleggen van de materialen + oren en handen ontsmetten
2. Aftekenen van de schiet plaats (klant mag laten veranderen)
3. Schiet oorbellen worden geplaatst in de pistooltjes
4. De oorbellen worden door de oor geprikt en via het afsluitsysteem wordt het achterkantje hierop vast gemaakt

Of de oorbellen één voor één of tegelijk geschoten worden is natuurlijk altijd een eigen keuze. Omdat niet al onze collega’s oorbellen schieten is het verstandig om voor uw komst even te bellen om te vragen of er twee collega’s aanwezig zijn als u beide oorbellen tegelijk geschoten wilt hebben.
*In zowel de winkel in Noordwijk als Katwijk worden de oorbellen geschoten vanaf de leeftijd van 3 jaar

Hoe houdt u de schiet oorbellen het beste schoon?
Wanneer de oorbellen geschoten zijn, moeten deze 6 – 8 weken gedragen worden (deze mogen er in de tussen liggende tijd ook niet uit). U krijgt van ons voor de juiste nazorg een flesje mee met daarin een ontsmettingsmiddel, deze dient u 2 maal per dag op de gaatjes te druppelen (deze na het druppelen draaien).

Omdat het gaatje van de oorbel toch een klein wondje is, wat als het open is nog dicht kan groeien, raden wij aan om na de 6 – 8 weken constant oorbellen te dragen. Dit kunnen natuurlijk de schiet oorbellen zijn, maar wanneer de wens anders is kunnen dit ook andere oorbellen zijn. Het uit houden van oorbellen in deze periode raden wij af.

Als de oorbellen geschoten worden kunt u het beste voor niet al te grote oorbellen kiezen. Ook is het niet verstandig om het eerste jaar zware oorbellen in deze geschoten gaatjes te dragen. De reden hierachter is om te voorkomen dat de gaatjes groter worden (mogelijk uitscheuren), of de oorlellen gaan hangen. 

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer te koop