Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Oorbellen schieten

Inleiding

Oorbellen schieten is een veelgebruikte methode om oorgaatjes te creëren en zo de mogelijkheid te bieden om diverse soorten oorbellen te dragen. Veel mensen kiezen voor deze snelle en handige manier van gaatjes maken, maar het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over alle aspecten van oorbellen schieten. In deze blog gaan we dieper in op dit onderwerp en geven we gedetailleerde informatie over schoonmaak methoden, genezingstijd, het schietproces zelf en leeftijdsrichtlijnen.

Het doel van deze blog is om jou als lezer van nauwkeurige en waardevolle informatie te voorzien over oorbellen schieten. We willen je inzicht geven in de belangrijke aspecten die komen kijken bij het schieten van oorgaatjes, zodat je goed voorbereid bent en weloverwogen beslissingen kunt nemen. Of je nu overweegt om oorbellen te laten schieten voor jezelf, je kinderen of anderen, deze blog zal je voorzien van essentiële kennis.

 

Het schietproces van oorgaatjes

Hoe gaat het schieten van oorbellen in zijn werk?

Wanneer er is gekozen om oorbellen te laten schieten, dan is het tijd om langs te komen in één van onze winkels (het schieten van de oorbellen kan bij ons al vanaf €20,-). Er kan uit vier soorten gekozen worden: chirurgisch staal, titanium, goud of goud verguld.

 

Stapsgewijze uitleg van het oorbellen schietproces:

Hoe wij het in de winkel doen:

 1. Voorbereiding: Een van onze professionele collega's desinfecteert eerst het gebied rond de oorlel en markeert de exacte plek waar het oorgaatje komt.
 2. Positionering: Daarna plaatsen we een speciaal ontworpen oorbellen schietapparaat tegen de gemarkeerde plek op de oorlel.
 3. Schieten: Door een lichte druk op het apparaat uit te oefenen, wordt de oorbel snel en precies door de oorlel gedrukt.
 4. Nabehandeling: Na het schieten worden de oorgaatjes gedesinfecteerd en krijg je instructies voor de juiste nazorg.

 

Schoonhouden van geschoten oorgaatjes

Tips voor het reinigen van pas geschoten oorgaatjes:

 • Reinig de oorgaatjes tweemaal daags met een druppel uit het flesje dat je hebt meegekregen van ons. Dit is een soort Sterilon met arnica voor een ontsmettende en verzachtende werking.
 • Het is ook van belang om tijdens het genezingsproces het gebied rond het "gaatje" goed schoon te houden en opletten dat evt. lange haren niet om de oorbel gaan krullen. Dit kan anders infectie veroorzaken.
 • Vermijd het gebruik van agressieve reinigingsmiddelen of alcohol, omdat deze de gevoelige huid rondom de oorgaatjes kunnen irriteren.
 • Was altijd grondig je handen voordat je de oorgaatjes aanraakt of schoonmaakt, om infecties te voorkomen.
 • Draai de oorbellen regelmatig. Dit zorgt ervoor dat het tunneltje voor de oorstekers snel gevormd wordt. 

Aanbevolen reinigingsproducten en technieken voor het behoud van hygiëne en het voorkomen van infecties:

 • Gebruik een speciaal reinigingsproduct voor oorgaatjes, dat verkrijgbaar is bij de juwelier of apotheek. Volg de instructies op de verpakking zorgvuldig.
 • Maak gebruik van steriele wattenbolletjes of een schoon, zacht doekje om de oorgaatjes schoon te maken.
 • Vermijd het gebruik van wattenschijfjes, omdat de kleine vezels irritatie kunnen veroorzaken.
 • Houd de oorgaatjes droog na het schoonmaken. Zwemmen kan, als je daarna de oorgaatjes maar wel behandeld met een desinfectie middel zodat het geen irritatie of infectie kan veroorzaken.

Het schoonmaken van pas geschoten oorgaatjes is van vitaal belang om infecties te voorkomen en een gezonde genezing te bevorderen. Door regelmatig en zorgvuldig te reinigen volgens de aanbevolen methoden en met geschikte reinigingsproducten, kun je genieten van schone en gezonde oorgaatjes.

 

Hoe lang moet je wachten voordat je andere oorbellen kunt dragen?

De genezingstijd van geschoten oorgaatjes voordat je andere oorbellen kunt dragen:

 • De genezingstijd van geschoten oorgaatjes varieert, maar over het algemeen duurt het gemiddeld 4 tot 6 weken voordat de oorgaatjes volledig genezen zijn.
 • Het is belangrijk om geduldig te zijn en de genezingstijd te respecteren om complicaties en irritatie te voorkomen.
 • Het kan langer duren voor sommige mensen, afhankelijk van individuele factoren zoals de algemene gezondheidstoestand, het immuunsysteem en de plaatsing van de oorgaatjes.

Factoren die van invloed zijn op het genezingsproces en hoe je het kunt bevorderen:

 • Zorg voor een goede hygiëne door regelmatig de oorgaatjes schoon te maken volgens de aanbevolen reinigingsinstructies.
 • Vermijd het aanraken met vuile handen van de oorbellen tijdens de genezingstijd, om irritatie en verstoring van het genezingsproces te voorkomen.
 • Draag tijdens de genezingstijd alleen hypoallergene oorbellen van hoogwaardige materialen, zoals chirurgisch staal, titanium of goud.
 • Houd de oorgaatjes zoveel mogelijk droog en vermijd contact met chemicaliën, lotions of andere producten die irritatie kunnen veroorzaken. Mocht dit onverhoopt toch gebeuren dan zo snel mogelijk weer desinfecteren.

Het is belangrijk om de genezingstijd van geschoten oorgaatjes te respecteren voordat je andere oorbellen draagt. Door goede hygiënepraktijken te volgen en rekening te houden met individuele factoren, kun je het genezingsproces bevorderen en veilig genieten van een verscheidenheid aan oorbellen.

 

Leeftijdsrichtlijnen voor oorbellen schieten

Het laten schieten van oorbellen is een persoonlijke keuze, maar er zijn leeftijdsrichtlijnen die kunnen helpen bij het bepalen van de geschikte leeftijd. Over het algemeen wordt aanbevolen om te wachten tot een kind oud genoeg is om de verzorging van de oorgaatjes zelfstandig op te nemen.

Wij hanteren een minimumleefijd van 3 jaar. Op deze leeftijd is het oorlelweefsel voldoende ontwikkeld en is het risico op complicaties zoals infecties verminderd.

Bij het overwegen van het laten schieten van oorbellen bij jongere kinderen, is het belangrijk om rekening te houden met enkele veiligheids- en gezondheidsaspecten. De oorlel van een jong kind is gevoeliger en kan langer duren om volledig te genezen. Daarom is extra zorg en aandacht vereist bij het schoonmaken en verzorgen van de oorgaatjes.

Onthoud dat de beslissing om oorbellen te laten schieten bij een kind een persoonlijke keuze is en dat het volgen van de juiste nazorg instructies essentieel zijn voor een veilige en gezonde ervaring.

 

Gaatjes schiet diploma voor kinderen tot 10 jaar oud!

Voor kinderen onder de 10 jaar oud bestaat er een speciaal gaatjes schiet diploma, dat een leuke en memorabele ervaring kan zijn. Dit diploma is bedoeld om kinderen te belonen voor hun moed en geduld tijdens het proces van oorbellen schieten.

Als de kinderen tijdens het schieten van de gaatjes zich goed gedragen kunnen ze beloond worden met het diploma. Ze moeten tijdens het proces dapper zijn geweest en goed hebben geluisterd naar de instructies.

Het gaatjes schiet diploma biedt verschillende voordelen voor kinderen. Ten eerste kunnen ze trots zijn op zichzelf en hun prestatie vieren. Het diploma kan ook dienen als een herinnering aan deze speciale gebeurtenis en als een bewijs van hun volwassenheid en verantwoordelijkheid.

Het gaatjes schiet diploma is dus een leuke manier om kinderen te belonen en aan te moedigen tijdens het proces van oorbellen schieten. Het creëert een positieve en gedenkwaardige ervaring voor kinderen en helpt hen zich trots en volwassen te voelen.

 

Conclusie

Het is belangrijk om te benadrukken dat veiligheid altijd voorop staat bij oorbellen schieten. Het volgen van leeftijdsrichtlijnen en het raadplegen van onze juweliers zijn essentieel om ervoor te zorgen dat het proces veilig verloopt en eventuele complicaties worden voorkomen.

Daarnaast is goede verzorging van geschoten oorgaatjes van groot belang. Het schoonmaken van de oorgaatjes met geschikte reinigingsproducten en het volgen van de aanbevolen verzorgingsinstructies helpen bij het bevorderen van het genezingsproces en het voorkomen van infecties.

Door deze richtlijnen te volgen en aandacht te besteden aan veiligheid en verzorging, kun je met plezier genieten van je nieuwe oorbellen en een positieve ervaring hebben met oorbellen schieten. Vergeet niet dat bij twijfel altijd advies in te winnen bij onze professionals op het gebied van oorbellen en sieraden.

We hopen dat deze blog je waardevolle inzichten heeft gegeven en je helpt bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot oorbellen schieten. Onthoud altijd dat jouw veiligheid en welzijn voorop staan.

 

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer te koop