Deze site heeft beperkte ondersteuning voor uw browser. We raden aan om over te schakelen naar Edge, Chrome, Safari of Firefox.
Voor 16.00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.

Alles wat je moet weten over het merk Buddha to Buddha

Inleiding

Welkom bij onze blog over het inspirerende merk Buddha to Buddha! In deze blog nemen we je mee in de fascinerende wereld van dit Nederlandse sieradenmerk en laten we je kennismaken met de geschiedenis, stijl en betekenis van Buddha to Buddha. Ontdek de tijdloze schoonheid en de diepere boodschap die elk sieraad van dit merk met zich meedraagt. Of je nu al bekend bent met Buddha to Buddha of er voor het eerst van hoort, deze blog biedt een unieke kans om een exclusief kijkje te nemen achter de schermen van dit populaire merk. Bereid je voor op een reis vol betekenis, vakmanschap en inspiratie. Dompel jezelf onder in de wereld van Buddha to Buddha en laat je verrassen door de kracht van deze prachtige sieraden.

 

Geschiedenis van Buddha to Buddha 

Oprichting van het merk door Batul Loomans in 1997

Het merk Buddha to Buddha werd opgericht in 1997 door de Nederlandse ontwerper Batul Loomans. Batul, oorspronkelijk een reclameontwerper, besloot zijn passie voor reizen en spiritualiteit te combineren met zijn creatieve talenten om een uniek sieradenmerk te creëren.

batul loomans

 

Inspiratie uit reizen en spiritualiteit

Tijdens zijn reizen door Azië raakte Batul Loomans geïnspireerd door de lokale ambachtelijke sieraden die hij daar tegenkwam. Vooral de zilveren armbanden, gedragen door boeddhistische monniken, wekten zijn interesse. Hij werd betoverd door de eenvoud en de spirituele betekenis die deze sieraden met zich meedroegen.

Deze inspiratie leidde ertoe dat Batul een dieper begrip van spiritualiteit ontwikkelde en de wens kreeg om sieraden te creëren die deze betekenis konden overbrengen. Hij wilde sieraden maken die niet alleen mooi waren om te dragen, maar ook een spirituele connectie en betekenis hadden.

buddha

 

Ontwikkeling van de eerste sieradenlijn

Met deze inspiratie in gedachten begon Batul Loomans met het ontwerpen van zijn eerste sieradenlijn voor Buddha to Buddha. Hij begon met het creëren van zilveren armbanden, waarbij hij zich liet leiden door de traditie en het vakmanschap dat hij had gezien tijdens zijn reizen.

Elk stuk werd met de hand vervaardigd door getalenteerde ambachtslieden, waarbij de nadruk lag op kwaliteit en vakmanschap. De zilveren armbanden kregen al snel bekendheid vanwege hun unieke ontwerpen en robuuste uitstraling.

De eerste sieradenlijn van Buddha to Buddha was meteen een succes en trok de aandacht van zowel nationale als internationale klanten. Het merk groeide snel in populariteit en breidde al snel uit naar andere sieraden, zoals ringen, kettingen en oorbellen, die dezelfde kenmerkende stijl en vakmanschap uitstraalden.

Sinds de oprichting heeft Buddha to Buddha zich ontwikkeld tot een internationaal erkend sieradenmerk, dat bekend staat om zijn unieke ontwerpen, hoogwaardige materialen en diepere betekenis. De geschiedenis van het merk is een testament van passie, inspiratie en vakmanschap, die voortleeft in elk sieraad dat onder de naam Buddha to Buddha wordt gemaakt.

buddha to buddha work

 

 

Kenmerken van Buddha to Buddha-sieraden

Unieke stijl en design van de sieraden

Buddha to Buddha-sieraden hebben een unieke stijl en design die zich onderscheiden van andere merken. De sieraden worden gekenmerkt door hun gedurfde en krachtige uitstraling. Ze combineren traditionele elementen met een eigentijdse twist, waardoor ze zowel tijdloos als modern zijn.

De ontwerpen van Buddha to Buddha-sieraden zijn vaak geïnspireerd door de natuur, spiritualiteit en culturele invloeden. Ze bevatten vaak symbolische gravures en gedetailleerde patronen die een diepere betekenis dragen. Elk sieraad wordt zorgvuldig ontworpen om een gevoel van schoonheid, authenticiteit en individualiteit over te brengen.

 

Gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap

Buddha to Buddha hecht veel waarde aan de kwaliteit van de materialen die gebruikt worden in hun sieraden. Ze maken voornamelijk gebruik van 925 sterling zilver, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en glans. Dit zilver wordt zorgvuldig geselecteerd en verwerkt tot hoogwaardige sieraden die lang meegaan.

Daarnaast worden sommige sieraden van Buddha to Buddha aangevuld met andere materialen, zoals leer of Onyx, om extra dimensie en contrast toe te voegen aan het ontwerp. Elk detail wordt met de hand vervaardigd door ervaren ambachtslieden, die vakmanschap en precisie in elk stuk leggen.

 

Robuuste en tijdloze uitstraling

Een kenmerkende eigenschap van Buddha to Buddha-sieraden is hun robuuste en tijdloze uitstraling. De sieraden hebben een stevige constructie en een gewichtige feel, waardoor ze opvallen om de pols, hals of vinger.

Deze robuustheid wordt gecombineerd met een tijdloos ontwerp, waardoor de sieraden jarenlang relevant blijven. Ze zijn niet gebonden aan trends en modegrillen, maar hebben een tijdloze aantrekkingskracht die blijft bestaan. Buddha to Buddha-sieraden kunnen dan ook van generatie op generatie worden doorgegeven, waarbij ze hun schoonheid en betekenis behouden.

De kenmerken van unieke stijl, hoogwaardige materialen en robuuste, tijdloze uitstraling maken Buddha to Buddha-sieraden geliefd bij liefhebbers van sieraden over de hele wereld. Of het nu gaat om een statement armband, een verfijnde ring of een elegante ketting, elk stuk draagt de signatuur van vakmanschap en expressie die Buddha to Buddha zo bijzonder maakt.

budha to buddha armband

 

Betekenis achter Buddha to Buddha

Symboliek en spiritualiteit in de sieraden

Buddha to Buddha-sieraden dragen een diepe symboliek en spiritualiteit met zich mee. Elk sieraad is doordrenkt van betekenis en draagt een boodschap van innerlijke kracht, harmonie en bewustzijn. De symboliek in de sieraden weerspiegelt vaak elementen uit de boeddhistische en spirituele tradities.

De gravures en patronen op de sieraden kunnen bijvoorbeeld verwijzen naar de aard van het universum, de cyclus van het leven, spirituele groei of de zoektocht naar verlichting. Deze symbolische elementen nodigen de drager uit om verbinding te maken met de diepere betekenis achter het sieraad en herinneren hen aan de waarden die ze vertegenwoordigen.

 

Verbinding met bewustzijn en het moment

Buddha to Buddha moedigt de drager aan om verbinding te maken met het moment en bewust te leven. De sieraden fungeren als een herinnering om stil te staan bij het hier en nu, om de schoonheid van het moment te ervaren en in contact te komen met de eigen innerlijke rust.

De sieraden nodigen uit tot mindfulness en bewustwording van de eigen gedachten, gevoelens en omgeving. Ze dienen als ankers om het bewustzijn te vergroten en een gevoel van vrede en sereniteit te cultiveren in het dagelijks leven.

 

Filosofie van het merk

De filosofie van Buddha to Buddha gaat verder dan alleen het ontwerpen van sieraden. Het merk wil een bron van inspiratie en een herinnering zijn aan de kracht en schoonheid die in ieder individu schuilt.

De filosofie van het merk draait om authenticiteit, individualiteit en het omarmen van je eigen unieke pad. Buddha to Buddha moedigt mensen aan om trouw te blijven aan zichzelf, hun waarden en hun eigen spirituele reis. Het merk gelooft dat iedereen de potentie heeft om innerlijke rust en verlichting te vinden, en de sieraden fungeren als een symbool van deze reis.

Door middel van hun sieraden en hun filosofie wil Buddha to Buddha een positieve bijdrage leveren aan het leven van mensen en hen inspireren om bewust, authentiek en volledig zichzelf te zijn.

De betekenis achter Buddha to Buddha-sieraden is dus diep geworteld in symboliek, spiritualiteit en een filosofie van zelfexpressie en bewustzijn. Het dragen van deze sieraden is meer dan alleen het versieren van het lichaam; het is een manier om verbinding te maken met de eigen innerlijke kracht en de wereld om ons heen.

spiritueel 

 

Populaire Buddha to Buddha-collecties

Populariteit van het merk

Buddha to Buddha heeft in de loop der jaren een immense populariteit verworven en is uitgegroeid tot een iconisch sieradenmerk. Het belang van het merk ligt in zijn unieke combinatie van stijl, kwaliteit en symboliek. De sieraden van Buddha to Buddha zijn meer dan alleen accessoires; ze dragen een diepere betekenis en symboliseren onder andere bewustzijn, spiritualiteit en verbinding.

De populariteit van Buddha to Buddha is te danken aan de tijdloze ontwerpen en de aandacht voor detail. De sieraden hebben een robuuste en toch verfijnde uitstraling die aanspreekt bij een breed publiek. Bovendien zijn de sieraden van hoogwaardige materialen gemaakt, zoals sterling zilver, en worden ze met vakmanschap vervaardigd. Dit zorgt voor duurzame en kwalitatief hoogwaardige sieraden die lang meegaan.

Het merk heeft ook invloedrijke ambassadeurs aangetrokken, zoals beroemdheden en influencers, die regelmatig met trots de sieraden dragen. Deze exposure heeft bijgedragen aan de groeiende populariteit en wereldwijde bekendheid van het merk.

Kortom, Buddha to Buddha is een merk dat zich onderscheidt door zijn unieke stijl, vakmanschap en diepgaande betekenis. Het belang en de populariteit van het merk worden ondersteund door zijn tijdloze ontwerpen, hoogwaardige materialen en de symboliek die in elk sieraad is verweven.

 

De meest bekende collecties

Buddha to Buddha heeft verschillende collecties die elk hun eigen unieke kenmerken en stijl hebben. Enkele van de meest bekende collecties zijn:

 1. Chain: De Chain-collectie is een van de iconische collecties van Buddha to Buddha. Deze collectie kenmerkt zich door de gedetailleerde schakels die met de hand zijn gemaakt. De sieraden uit deze collectie hebben een stoere uitstraling en zijn vaak voorzien van de kenmerkende slotjes met het Buddha to Buddha-logo.

 2. Nathalie: De Nathalie-collectie is vernoemd naar de dochter van de oprichter, Batul Loomans. Deze collectie heeft een elegante en verfijnde uitstraling. De sieraden zijn vaak voorzien van gevlochten of gedraaide details, wat zorgt voor een uniek en vrouwelijk ontwerp.

 3. Edwin: De Edwin-collectie is vernoemd naar een goede vriend van de oprichter. Deze collectie staat bekend om zijn brede, zware schakels en robuuste uitstraling. De sieraden uit de Edwin-collectie hebben een stoer en mannelijk karakter.

 

Kenmerken en ontwerpen van de meest bekende collecties

 1. Chain: De Chain-collectie heeft sieraden zoals armbanden, kettingen en ringen. De schakels zijn stevig en solide, wat zorgt voor een stoerechain oorbellen lang en tijdloze uitstraling. De sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, waardoor er voor elk individu een geschikt stuk te vinden is.

 2. Nathalie: De Nathalie-collectie omvat onder andere armbanden, ringen, oorbellen en kettingen. De ontwerpen zijn verfijnd en vrouwelijk, vaak met gedraaide of gevlochten details die een elegante toucnathalie ringh geven. De sieraden zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en lengtes, waardoor er keuze is voor diverse stijlen.

 3. Edwin: De Edwin-collectie bestaat uit armbanden, ringen en kettingen. De sieraden hebben brede, stevige schakels die een robuust en krachtig karakter uitstralen. Ze zijn verkrijgbaar inchain armband verschillende breedtes en maten, waardoor er opties zijn voor zowel subtiele als opvallende stukken.

 

Populaire stukken en favorieten van klanten

Binnen elke collectie van Buddha to Buddha zijn er bepaalde stukken die bijzonder populair zijn en geliefd zijn bij klanten. Enkele populaire stukken zijn:

 1. Chain armband: De Chain armband is een klassieker en een van de meest gewilde items van Buddha to Buddha. Deze armband staat bekend om zijn stevige schakels en tijdloze uitstraling.

 2. Ben ring: De Ben ring is een geliefd stuk vanwege zijn eenvoudige en toch opvallende ontwerp. Deze ring is voorzien van de kenmerkende Buddha to Buddha-schakels en voegt een vleugje stijl toe aan elke hand.

 1. Katja armband: De Katja armband is een favoriet bij liefhebbers van verfijnde sieraden. Het gedetailleerde vlechtwerk van deze armband maakt het een elegant en tijdloos stuk.
 1. Edwin armband: De Edwin armband is geliefd bij mensen die houden van een stoere en robuuste uitstraling. De brede schakels geven deze armband een krachtig en mannelijk karakter.

Deze populaire stukken zijn slechts enkele voorbeelden van de diverse collectie van Buddha to Buddha. Klanten vinden vaak hun persoonlijke favorieten tussen de verschillende collecties, afhankelijk van hun smaak en stijlvoorkeuren. Of het nu gaat om de Chain-collectie, Nathalie-collectie, Edwin-collectie of een van de vele andere collecties van Buddha to Buddha, de sieraden bieden een scala aan opties om de persoonlijkheid en stijl van de drager tot uiting te brengen. Het is de combinatie van vakmanschap, unieke ontwerpen en hoogwaardige materialen die de sieraden van Buddha to Buddha zo geliefd maken bij klanten over de hele wereld.

  

 

Productieproces en duurzaamheid

Achtergrondinformatie over het productieproces

Het productieproces van Buddha to Buddha-sieraden is een zorgvuldig en ambachtelijk proces. Elk sieraad wordt met de hand vervaardigd door ervaren vakmensen, die de traditie van het ambachtelijke edelsmeden hoog in het vaandel dragen. Het merk hecht veel waarde aan kwaliteit, vakmanschap en aandacht voor detail.

 

Handgemaakt vakmanschap en zorgvuldige selectie van materialen

Bij het creëren van Buddha to Buddha-sieraden wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en wordt er nauwkeurig vakmanschap toegepast. Het merk selecteert zorgvuldig 925 sterling zilver van de hoogste kwaliteit, dat bekend staat om zijn duurzaamheid en glans.

Elk sieraad wordt met de hand vervaardigd, waarbij elke stap van het proces met zorg en precisie wordt uitgevoerd. Van het ontwerpen en creëren van de schakels tot het polijsten en afwerken van het sieraad, er wordt veel aandacht besteed aan het waarborgen van de hoogste kwaliteit.

handgemaakt buddha to buddha

 

Aandacht voor duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken

Buddha to Buddha is zich bewust van het belang van duurzaamheid en milieuvriendelijke praktijken. Het merk streeft ernaar om op verantwoorde wijze te handelen en positieve impact te hebben op het milieu.

Om duurzaamheid te bevorderen, wordt er gebruik gemaakt van gerecycled zilver in sommige sieraden van Buddha to Buddha. Dit draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuw gedolven zilver en het verkleinen van de ecologische voetafdruk.

Daarnaast hecht het merk waarde aan ethische en sociale verantwoordelijkheid. Ze werken samen met leveranciers die voldoen aan internationale standaarden op het gebied van arbeidsomstandigheden en mensenrechten.

Buddha to Buddha is toegewijd aan voortdurende verbetering op het gebied van duurzaamheid en neemt initiatieven om hun impact op het milieu te verminderen. Dit omvat onder andere het minimaliseren van afval, het gebruik van energiezuinige productiemethoden en het bevorderen van bewustwording bij medewerkers en klanten.

Met hun focus op vakmanschap, zorgvuldige materiaalselectie en duurzaamheid inspanningen, zet Buddha to Buddha zich in voor het creëren van sieraden die niet alleen mooi zijn, maar ook een positieve bijdrage leveren aan de wereld waarin we leven.

 

 

Bekende ambassadeurs en samenwerkingen

Beroemdheden en influencers die het merk dragen

Buddha to Buddha heeft een sterke aantrekkingskracht op beroemdheden en influencers over de hele wereld. Veel bekende namen hebben het merk omarmd en dragen regelmatig de sieraden in hun publieke optredens en op sociale media.

Enkele beroemdheden die vaak worden gespot met Buddha to Buddha-sieraden zijn onder andere internationale sterren als DJ La Fuente, David Beckham, Rihanna, Doutzen Kroes en Keanu Reeves. Deze bekendheden dragen de sieraden met trots en tonen hun waardering voor de unieke stijl en kwaliteit van het merk.

Ook influencers en content creators hebben Buddha to Buddha opgenomen in hun mode- en lifestyle-uitingen. Door hun invloedrijke aanwezigheid op sociale media dragen zij bij aan de populariteit en zichtbaarheid van het merk bij een breed publiek.

dj la fuente buddha to buddha 

Samenwerkingen met andere merken en ontwerpers

Buddha to Buddha heeft ook succesvolle samenwerkingen gehad met andere merken en ontwerpers, wat heeft geleid tot unieke en begeerde collecties.

Een opvallende samenwerking was die met het Nederlandse kledingmerk BALR. Samen hebben ze een exclusieve limited edition-collectie uitgebracht, waarbij de stijl van beide merken samensmolt tot unieke en trendy sieraden.

Daarnaast heeft Buddha to Buddha samengewerkt met getalenteerde ontwerpers en kunstenaars, zoals de Nederlandse sieradenontwerper Bibi van der Velden. Deze samenwerkingen hebben geleid tot bijzondere en innovatieve ontwerpen die de grenzen van traditionele sieraden verleggen.

Door het aangaan van samenwerkingen met andere merken en ontwerpers blijft Buddha to Buddha vernieuwen en verrassen met frisse en onderscheidende collecties.

Deze samenwerkingen en de steun van beroemdheden en influencers hebben bijgedragen aan de groeiende populariteit en het wereldwijde succes van Buddha to Buddha. Het merk blijft zijn unieke positie in de wereld van sieraden versterken door middel van deze waardevolle samenwerkingen.

 

Onderhoud en verzorging van Buddha to Buddha-sieraden 

Tips en advies voor het behoud van de sieraden

Om ervoor te zorgen dat jouw Buddha to Buddha-sieraden langdurig mooi blijven, zijn er enkele tips en adviezen die je kunt volgen:

 • Vermijd contact met water en chemische stoffen: Het is aan te raden om je sieraden te verwijderen voordat je gaat douchen, zwemmen of in contact komt met chemische stoffen zoals parfum, haarlak en schoonmaakmiddelen. Deze kunnen de glans en kwaliteit van de sieraden aantasten.
 • Vermijd contact met harde oppervlakken: Probeer te voorkomen dat je sieraden in contact komen met harde oppervlakken of ruwe materialen, aangezien dit krassen en beschadigingen kan veroorzaken.
 • Draag de sieraden met zorg: Hoewel Buddha to Buddha-sieraden stevig en duurzaam zijn, is het nog steeds belangrijk om ze met zorg te dragen. Vermijd bijvoorbeeld het buigen van de schakels of het uitoefenen van overmatige kracht op de sieraden.
 • Draag je items niet terwijl je slaapt 

sieraden schoonmaken

 

Schoonmaak instructies en bewaaradvies

Om je Buddha to Buddha-sieraden schoon te maken en te onderhouden, volg je de onderstaande instructies:

 • Reiniging van zilveren sieraden: Gebruik een zachte, niet-schurende doek om je zilveren sieraden voorzichtig op te poetsen. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen, aangezien deze de afwerking van de sieraden kunnen aantasten. Indien nodig kun je een mild sopje gebruiken en de sieraden voorzichtig afspoelen en afdrogen.
 • Bewaaradvies: Bewaar je Buddha to Buddha-sieraden op een droge en donkere plaats, bij voorkeur in een sieradendoosje of zakje. Hiermee voorkom je blootstelling aan vocht, licht en lucht, wat oxidatie en verkleuring kan veroorzaken.


Het regelmatig onderhouden en verzorgen van je Buddha to Buddha-sieraden zal helpen om ze in optimale staat te houden en te genieten van hun tijdloze schoonheid.


Conclusie 

Ben je geïnspireerd geraakt door de geschiedenis, stijl en betekenis van het merk Buddha to Buddha? Wil je zelf de schoonheid en vakmanschap van hun sieraden ervaren? Dan nodigen we je van harte uit om de collecties van Buddha to Buddha te ontdekken. Laat je meevoeren door de unieke ontwerpen, voel de kwaliteit van de materialen en ervaar de tijdloze uitstraling van de sieraden. Of je nu op zoek bent naar een armband, ring, ketting of ander sieraad, Buddha to Buddha biedt een breed scala aan opties die passen bij jouw stijl en persoonlijkheid.

Ga op ontdekkingsreis door de collecties en kies een sieraad dat jouw individualiteit en spirituele verbinding weerspiegelt. Ervaar de symboliek en de diepere betekenis die achter elk ontwerp schuilgaat. Met Buddha to Buddha-sieraden draag je niet alleen een prachtig stuk vakmanschap, maar ook een verhaal dat je met trots kunt dragen.

Ontdek de wereld van Buddha to Buddha en geef een exclusief tintje aan jouw stijl. Laat je inspireren door de kracht, schoonheid en betekenis van Buddha to Buddha-sieraden en voeg een tijdloze schat toe aan jouw sieradencollectie. merk buddha to buddha logo

 van der zwart jewelz logo

Winkelwagen

Er zijn geen producten meer te koop